Stadswandeling 'Ja zuster, nee zuster', verpleging en zorg in Delfts historie
Stadswandeling 'Ja zuster, nee zuster', verpleging en zorg in Delfts historie

In Delft is al sinds de 13e eeuw een ‘’ziekenhuis’’ gevestigd. Het is daarmee de stad met het oudste ziekenhuis van Nederland. Zorg voor de zieke medemens was in de Middeleeuwen heel anders georganiseerd dan tegenwoordig. Ziekenhuizen hadden in die tijd nog een slechte reputatie en daardoor lieten alleen armen zonder familie zich hier verzorgen. De dokters met een universitaire opleiding hadden de kennis, maar de chirurgijns deden het handwerk. De medische handelingen waren beperkt en over het algemeen weinig doeltreffend.

Bekende Delftenaren die bijgedragen hebben aan de ontwikkeling van de geneeskunde zijn Pieter van Foreest, lijfarts van Willem van Oranje, Anthonie van Leeuwenhoek, ontdekker van bacteriën, en Reinier de Graaf, naar wie tegenwoordig het ziekenhuis in Delft vernoemd is.

Tijdens deze boeiende stadswandeling kunt u een bezoek brengen aan Museum ‘De Griffioen’ gelegen in het centrum van Delft. Hier is een unieke verzameling oude medische en verpleegkundige instrumenten te zien. Tevens is hier een historische apotheek en een replica van de werkkamer van Reinier de Graaf.

Datum

In overleg

Dauer

Min. 1 uur

Personenzahl

in overleg

Preis

Vanaf € 75

€ 0.00
December 
2022